Op 18 november 2015 vond de 6e editie van de Dag van de Zorgcoördinator (DVDZ2015) plaats. Mijn samenwerking met de NVS-NVL werd voortgezet en de organisatie van deze dag was in mijn handen. We verhuisden naar een nieuwe locatie: de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een bijzondere en sfeervolle locatie die anders was dat die van de voorgaande jaren. Keuze voor een nieuwe locatie kwam voort uit de wens van de NVS-NVL om de dag op een andere wijze te organiseren. Bij een andere programma-opzet past een ander soort locatie.

Speciaal voor de editie van 2015 werd dit beeldmerk ontwikkeld.

Kansrijk verschillend, omgaan met verscheidenheid in het onderwijs

De dag draaide op het thema van de dag was ‘Kansrijk verschillend, omgaan met verscheidenheid in het onderwijs’. Hoe ga je goed om met deze verschillen in het onderwijs? Wat vraagt dit van je team, van de organisatie van je onderwijs, van je ondersteuningsstructuur, van jezelf als zorgcoördinator? Hoe zorg je ervoor dat de verschillen geen probleem worden? Hoe maak je van een verschil een kans?

De aftrap van de dag vond plaats door Sue Young, zelfstandig onderwijs- en gedragsadviseur. Sue is auteur van het boek ‘Van pesten naar samenwerken’ en geeft wereldwijd lezingen en trainingen in oplossingsgericht werken in het onderwijs.
Na de gezamenlijke start volgde de deelnemers ieder zijn of haar eigen programma. De vernieuwde opzet van het programma bood volop ruimte aan ontmoeting, uitwisseling, inspiratie en het vergaren van kennis. Tussen de treinstellen was een uitgebreide keur aan standhouders en maar liefst 43 verschillende workshops, lezingen en ontspanningsintermezzo stonden op het programma.
De dag is met een gemiddeld rapportcijfer 7 gewaardeerd. Zie voor meer informatie www.dagvandezorgcoordinator.nl

Theatergroep Piepschuim Overzicht informatiemarkt Netwerken tijdens DVDZ 2015