Traject startte met het in kaart brengen van thema's, onderwerpen en producten

Traject startte met het in kaart brengen van thema’s, onderwerpen en producten

Met elf locaties is de Bibliotheek Z-O-U-T sterk vertegenwoordigd in de regio Zuidoost Utrecht. De Bibliotheek ontwikkelt zich steeds meer tot een centrum voor informatie, educatie, cultuur ontmoeting en debat. Dat vergt aanpassingen in de bedrijfsvoering en een herpositionering van de bibliotheek. Z-O-U-T is inmiddels namelijk veel meer dan boeken.

Ik ben gevraagd om het proces om tot een gedegen, inspirerende bijeenkomst te komen, te begeleiden. En om als dagvoorzitter op te treden tijdens de bijeenkomst. Een feestje want het bevlogen management team ging vol aan de slag, durfde het aan om na te denken over een ander manier van congres voeren en schroomde niet om ook kritisch naar zichzelf te kijken.

Bijeenkomst voor stakeholders

Op 16 september 2015 vond een sprankelende bijeenkomst voor de stakeholders plaats waar het beleidsplan werd gepresteerd en waar de bibliotheek liet zien hoe zij de afgelopen periode haar nieuwe positie heeft vormgegeven. Los van creatieve werkvormen was de bijeenkomst ook het moment voor de lancering van een voor deze bijeenkomst geproduceerd filmpje over een van de producten van Z-O-U-T, namelijk De Bieb op School

2015-09-16 15.43.31  2015-09-16 18.02.56

De bijeenkomst werd afgesloten met een gedicht dat door Andre van Zwieten speciaal voor deze gelegenheid is geschreven gedicht.