Op 26 maart 2015 organiseerde Het Platform Beroepsonderwijs (HPBO) een congres met als thema de samenwerking onderwijs – arbeidsmarkt. Na eerdere succesvolle samenwerkingen mocht ik de congresorganisatie en inrichting van de congreslocatie op me nemen. Een uitdagende opdracht en de kers op mijn organisatietaart!
De dag haakte aan bij 2-daagse Managementconferentie die door het Consortium voor Innovatie (CVI) werd georganiseerd. Thema van de managementconferentie was ‘Nieuw Vakwerk’. Er waren zo’n 1000 bezoekers aanwezig van ROC’s, AOC’s, Vakscholen en VMBO-scholen.

Inrichten congreshal

Nog kale congreshal

Nog kale congreshal

In Ulft zijn de oude DRU-fabrieken omgebouwd tot culturele hotspot. In de voormalige ijzergieterij vond het het congres van HPBO plaats. De koude, lege hal moest worden omgetoverd tot een warme, sfeervolle ruimte met plek voor workshops, plenaire sessies, catering en ontmoeting.
Voor het creëren van workshopruimtes zijn opblaasbare ruimtes – domes – neergezet. De verlichte domes zorgden voor een prachtig haast sprookjesachtig beeld.

SSPhal2SSPhal1
Aangelichte domesPlattegrond congres HPBO 26 maart 2015

HUM communicatie en vormgeving zorgde voor de bewegwijzering.