Stichting Philadelphia Zorg organiseert regelmatig bijeenkomsten voor haar leidinggevenden. Thema van het congres, dat zij op 3 november 2015 organiseerden was ‘Samen in onze kracht’. De afdeling HRM, die deze dag organiseerde, vroeg mij om hen te ondersteunen bij de voorbereidingen van de dag en om als projectleider Managersdag te fungeren.

Op reis met de Philadelphia Express

Toegangsbewijs tot de Philadelphia - ManagersdagDe Managersdag stond in het teken van talentontwikkeling voor leidinggevenden. Binnen Philadelphia is een ontwikkeltraject ingezet waarin het profiel van een manager wordt herijkt in het licht van nieuwe ambities en de veranderende omgeving waarin leidinggevenden acteren. Samen zijn ze onderweg naar Philadelphia 2.0. De ‘Philadelphia Express’ maakte een tussenstop op het station van het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Daar hadden de inzittenden de tijd en ruimte om hun bagage te inspecteren en aan te vullen. Op de perrons, in de wachtruimtes en in de ontvangsthal troffen de reizigers o.a. Tjerk de Ridder, een theatermaker met veel reiservaring aan, konden ze meedoen aan dialoogsessies en workshops, en was het mogelijk om een kennismarkt te bezoeken. Allemaal zaken die voor de rest van de reis van belang zijn. Ter afsluiting van de dag werden de aanwezigen getrakteerd op een ter plekke geproduceerd dagjournaal door Sjaak & Nout.

Ingang spoorwegmuseum